Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Στο Ποτήρι μου: Είναι εύκολο, βολικό και αξίζει τον κόπο!

"Όχι σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές" μας έλεγε πριν από πολλά χρόνια ο γλάρος γνωστού διαφημιστικού σποτ. Δυστυχώς, δεκαετίες μετά, το πρόβλημα όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά αντίθετα αυξήθηκε με ραγδαίους ρυθμούς, προκαλώντας ήδη μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον, σε στεριά και θάλασσα.

Και αυτό δεν είναι πρόβλημα που συμβαίνει κάπου αλλού, μακριά από εμάς. Συμβαίνει και στη γειτονιά μας. Η Μεσόγειος θεωρείται από τις πιο επιβαρυμένες με πλαστικά θάλασσες. Σε λίγα χρόνια από τώρα τα πλαστικά σκουπίδια θα είναι πιο πολλά από τα ψάρια (αν έχουν απομείνει καθόλου).

Καιρός λοιπόν να κάνουμε κάτι, ΤΩΡΑ! (Αν όχι ΧΘΕΣ!) Μια καλή αρχή είναι να αλλάξουμε πολύ εύκολα και απλά τις καθημερινές μας συνήθειες. Πώς;

Στη σελίδα stopotirimou της εθελοντικής ομάδας της Greenpeace θα βρεις έναν χάρτη με καταστήματα από όπου μπορείς να αγοράσεις το ρόφημά σου (καφέ, χυμό, ή οτιδήποτε άλλο) στο δικό σου ποτήρι πολλαπλών χρήσεων. Μάλιστα σου κάνουν και έκπτωση 10-30%. 
Τόσο απλά! 

Όπου και αν βρίσκεσαι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι:
  • να μπεις στο www.stopotirimou.gr και να δεις τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με το ειδικό σήμα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία. Εννοείται ότι η προτίμησή σου σε αυτά τα καταστήματα επιβραβεύει και ενισχύει την επιθυμία και άλλων να λάβουν μέρος σε μια τέτοια δράση.
  • να δηλώσεις, αν είσαι ιδιοκτήτρια/της μιας επιχείρησης, ότι επιθυμείς να συμμετέχεις και εσύ με το κατάστημά σου σε αυτή τη δράση.
  • να προτείνεις στην σελίδα καταστήματα που θα ήθελες να συμμετέχουν. 

Αλλά, ακόμη και αν είσαι σε κατάστημα που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, μην διστάσεις να ζητήσεις να πάρεις το ρόφημά σου στο δικό σου ποτήρι.

Σήμερα κιόλας, λοιπόν, προμηθεύσου το δικό σου ποτήρι πολλαπλών χρήσεων. Θα βρεις πολλά διαφορετικά είδη και σχέδια για να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα. Είναι πολύ βολικό. Το έχεις πάντα στην τσάντα σου, στο αυτοκίνητο, στο μηχανάκι, και ανά πάσα στιγμή μπορείς να αγοράσεις τον καφέ σου, τον χυμό σου ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα σε αυτό. Αν μάλιστα είναι και θερμός, ακόμη καλύτερα. Θα διατηρεί το ρόφημά σου στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Αν δεν βρήκες ακόμη το δικό σου ποτήρι, σου έχω πρόταση:
Στο e-shop της Greenpeace βρήκα ένα φανταστικό ποτήρι πολλαπλών χρήσεων! Είναι ποτήρι-θερμός και έχει ενσωματωμένο καλαμάκι. (Άλλο σοβαρό θέμα το πλαστικό καλαμάκι μιας χρήσης). Μάλιστα, διαθέτει και βουρτσάκι για να καθαρίζεις το καλαμάκι!
Αγοράζοντάς το ενισχύεις, παράλληλα, οικονομικά την οργάνωση, και συμβάλλεις και εσύ στη διάδοση αυτής της ιδέας σε περισσότερο κόσμο. 
 
"Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο".
Εσύ, εγώ, όλοι μας! Ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου