Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

12 δημοφιλή cruelty free φυσικά αποσμητικά, για να διαλέξεις το δικό σου

Το να βρεις ένα προϊόν αποτελεσματικό και παράλληλα να είναι αφενός cruelty free και αφετέρου να περιέχει μόνο φυσικά συστατικά (organic/vegetarian ή vegan) είναι πραγματικά ΙΔΑΝΙΚΟ. Αλλά όχι αδύνατο!

 Τα αποσμητικά που σου παρουσιάζω είναι πιστοποιημένα από τους πιο αυστηρούς και έγκυρους οργανισμούς πιστοποίησης cruelty free (Cruelty Free Intenational και Choose Cruelty Free), ενώ παράλληλα παρασκευάζονται με φυσικές πρώτες ύλες (φυτικά έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων, αιθέρια έλαια και ορυκτά άλατα), χωρίς επικίνδυνα χημικά συστατικά. 


1) Crystal - Mineral Deodorant

 

Η πρώτη εταιρία που χρησιμοποίησε ένα είδος κρυστάλλου από ορυκτό άλας (Potassium Mineral Salt) για την παρασκευή αποσμητικού. Το συγκεκριμένο είναι αποσμητικός κρύσταλλος που αποτελείται από αυτό και μόνο το συστατικό. Επίσης, υπάρχει μια ολόκληρη γκάμα αποσμητικών με βάση τα ορυκτά άλατα και εκχυλίσματα βοτάνων σε διάφορα αρώματα και διάφορες μορφές (σπρέι, roll on ή στικ).

2) Schmidt's Naturals - Deodorant Stick ή Cream

 Μια μεγάλη γκάμα αποσμητικών σε στικ ή κρέμα, που παρασκευάζονται από εκχυλίσματα φυτών (ylang ylang, λεβάντα, tea tree, περγαμόντο κ.ά.) και ορυκτά (ενεργός άνθρακας και μαγνήσιο). Ιδιαίτερα ξεχωρίζουν τα signature αποσμητικά της εταιρίας σε γυάλινο βάζο. 
EDIT: Δυστυχώς, η εταιρία, παρόλο που παραμένει cruelty free, έχει αγοραστεί πρόσφατα από την Unilever, εταιρία που δεν είναι cruelty free. Και εδώ τίθεται το δίλημμα: υποστηρίζουμε μια εταιρία cruelty free, παρόλο που τα έσοδά της πηγαίνουν σε μια no cruelty free μητρική εταιρία ή όχι; Προσωπικά θα το αποφύγω! Υπάρχουν πολλά cruelty free αποσμητικά, χωρίς "αλλά" και υποσημειώσεις...

3) Meow Meow Tweet - Deodorant Stick ή Cream

 Σε χαριτωμένες βιοδιασπώμενες συσκευασίες, αυτά τα αποσμητικά, σε κρεμώδη υφή σε βαζάκι ή σε στικ, περιέχουν στη σύνθεσή τους έλαιο καρύδας, βούτυρο κακάο και καριτέ, αιθέρια έλαια και σκόνη αραρούτι ή μαγειρική σόδα. Ενδιαφέρον είναι και το primer  για την περιοχή της μασχάλης, που βοηθά την περιοχή να δεχτεί το αποσμητικό σε περίπτωση που το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο!


4) Bali Secrets - Natural Deodorant

 Η εταιρία συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς πρώτων υλών από το Μπαλί και παρασκευάζει μια σειρά αποσμητικών (θα τα βρεις σε 5 διαφορετικά αρώματα) με κύρια συστατικά το τζελ αλόης, τα ορυκτά άλατα, το εκχύλισμα φυκιών και τα αιθέρια έλαια.

5) Sukin - Natural Deodorant

Το αποσμητικό της εταιρίας περιέχει αλόη, εκχύλισμα άρκτιου, τσουκνίδας, έλαια λεβάντας, κίτρου, μανταρινιού. Είναι σε μορφή σπρέι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν αρωματικό σε όλο το σώμα.  


6) Urtekram - Deodorant Roll-on ή Stick


Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αποσμητικά roll on ή στικ και σε διάφορα αρώματα (υπάρχει και ανδρική σειρά), τα οποία στη σύνθεσή τους περιέχουν προβιοτικά, αιθέρια έλαια, εκχυλίσματα φυτών και βοτάνων (φλοιός ιτιάς, μανόλιας, γιουνίπερου, μπαομπάμπ, αλόης κ.ά.), και φυτικά έλαια. 

7) Mukti - Botanique Deodorant

 Το συγκεκριμένο αποσμητικό είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες, χάρη στο ουδέτερο άρωμά του. Περιέχει έναν συνδυασμό βοτάνων και αιθέριων ελαίων και εκτός από cruelty free και vegan, είναι και nut, palm, wheat και gluten free.

8) Pura Botanicals - The Alchemist Deodorant 

 Στη σύνθεσή του περιέχει μέλι, λάδι αβοκάντο, σκόνη αραρούτι, μαγειρική σόδα, έλαιο καρύδας και αιθέρια έλαια.


9) Alba Botanica - Clear Enzyme Deodorant Stick

Μια σειρά αποσμητικών σε στικ με εκχύλισμα αλόης, λεβάντας, κορίανδρου και αλπικής λειχήνας, και αιθέρια έλαια. 

10) Kiss My Face - Liquid Rock Deodorant Roll-On 

Η εταιρία διαθέτει μια μεγάλη σειρά αποσμητικών σε διάφορους τύπους (σπρέι, roll on ή στικ) και αρώματα. Στην σύνθεσή τους περιέχονται ορυκτά άλατα, εκχυλίσματα φυτών (αλόη, αμαμηλίδα, θυμάρι, δεντρολίβανο, κορίανδρος, φλοιός ιτιάς). 

11) Neal's Yard Remedies - Deodorant Roll-on ή Spray

Η σειρά περιλαμβάνει 2 αποσμητικά σε roll-on  και 2 σε σπρέι. Μια φυσική φόρμουλα με αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα φυτών (λεβάντα, αλόη, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πιπέρι, αστεροειδής γλυκάνισος, αλπικά βρύα κ.ά.), πούδρα μπαμπού και αιθέρια έλαια.

12) JASON - Deodorant Stick ή Dry Spray



Η σειρά αποσμητικών της εταιρίας περιλαμβάνει προϊόντα σε μορφή στικ ή σπρέι με διάφορα αρώματα. Υπάρχει και χωριστή ανδρική σειρά. Κύρια συστατικά στη σύνθεσή τους είναι το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, η μαγειρική σόδα και η βιταμίνη Ε. 


Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείς ένα αποσμητικό αυτής της φιλοσοφίας, πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι δεν είναι antiperspirant. Δηλαδή δεν εμποδίζουν την έκλυση ιδρώτα (δες πόσο χρήσιμος για τον οργανισμό είναι ο ιδρώτας). Είναι deodorant, που σημαίνει ότι εξουδετερώνουν τις οσμές του σώματος χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες των συστατικών τους, σε συνδυασμό με το άρωμα από τα εκχυλίσματα βοτάνων και φυτών, καθώς και τα αιθέρια έλαια που περιέχουν. 
Γενικά, είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας προϊόντα σε σχέση με τα "σκληρά" χημικά προϊόντα που ίσως έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς (δες όμως τι προκαλούν τα χημικά συστατικά των αποσμητικών στον οργανισμό μας).  

Για το πρόβλημα εφίδρωσης και κακοσμίας:  8 φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσουμε την κακοσμία του ιδρώτα...

Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα μας στο Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου