Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Face Care | Πιστοποιημένα Cruelty Free προϊόντα για την περιποίηση του προσώπου


Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται  παρακάτω είναι από cruelty free εταιρίες με πιστοποίηση Leaping Bunny (δηλαδή δεν κάνουν πειράματα σε ζώα). Θα τα βρεις πολύ εύκολα στην ελληνική αγορά (σε πολλά e-shop αλλά και φυσικά καταστήματα).
Και επειδή, ως γνωστόν, η πιστοποίηση cruelty free δίνεται σε μια εταιρία για όλη την γκάμα των προϊόντων της, μπορείς να επιλέξεις από τις συγκεκριμένες εταιρίες τα προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
(Όταν βρω χρόνο θέλω να σου παρουσιάσω ξεχωριστά το κάθε προϊόν καθώς τα χρησιμοποιώ πολύ καιρό. Εκ των προτέρων όμως λέω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλα και σου τα συνιστώ ανεπιφύλακτα).

Καθαρισμός
Για τον καθαρισμό του προσώπου, ακόμη και για την αφαίρεση του μακιγιάζ,  χρησιμοποιώ καθημερινά 3 προϊόντα:
  • Jason – Βιολογικό έλαιο καρύδας. Θεωρώ ότι το λάδι καρύδας είναι το καλύτερο προϊόν για την αφαίρεση του μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι βιολογικό έλαιο Καρύδας (με πιστοποίηση USDA).
(Φυσικά, επειδή το λάδι καρύδας είναι ένα πολυχρηστικό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και σε ολόκληρο το σώμα και στα μαλλιά, καθώς είναι πλούσιο σε  βιταμίνη Ε , αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα που του προσφέρουν ισχυρές αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες).
  •  Avalon Organics - Ενυδατικό Γαλάκτωμα Καθαρισμού Προσώπου (από τη σειρά Intense Defense) με Βιταμίνη C. Πρόκειται για ένα ήπιο καθαριστικό γαλάκτωμα χωρίς σαπούνι, με σύνθεση πλούσια σε βιοφλαβονοειδή λεμονιού, πορτοκαλιού και λευκό τσάι, που καθαρίζει το δέρμα και χάρη στην αντιοξειδωτική δράση της  βιταμίνης C  καταπολεμά στα σημάδια της φωτογήρανσης, αφήνοντας το δέρμα μαλακό και λαμπερό. (Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ).
  • Body Shop – Tea Tree Skin Clearing Facial Wash. Είναι σε μορφή gel. Περιέχει έλαιο τεϊόδενδρου (το συγκεκριμένο προέρχεται από την περιοχή του Όρους Κένυα μέσω του προγράμματος Εμπόριο με Κοινότητες), που είναι γνωστό για τις καθαριστικές του ιδιότητες. Απομακρύνει αποτελεσματικά από την επιδερμίδα τους ρύπους και την περιττή λιπαρότητα, αφήνοντάς την καθαρή και αναζωογονημένη και χωρίς γυαλάδα.
Απολέπιση
  • Avalon Organics - Ενζυμικό Peeling Προσώπου (από τη σειρά Brilliant Balance) με Αγγούρι, Λεβάντα & Προβιοτικά. Επίσης, περιέχει ένζυμα φρούτων, λεπτοθρυμματισμένο κέλυφος φρέσκου καρυδιού και ένα μείγμα από εκχυλίσματα βοτάνων. Προσφέρει μια  απαλή και αποτελεσματική απολέπιση χωρίς να ερεθίζει ή να τραυματίζουν το δέρμα.
Μάσκα (προσώπου / ματιών)
Αγαπώ ιδιαίτερα τις μάσκες. Όταν έχω χρόνο και διάθεση χρησιμοποιώ 2 μάσκες, την μία μετά την άλλη. Η εταιρία 7th Heaven (παλιότερα γνωστή ως Montagne Jeunesse) είναι ίσως η πιο γνωστή cruelty free εταιρία με μια μεγάλη γκάμα από μάσκες, κυρίως προσώπου αλλά και μαλλιών. Είναι πολύ οικονομικές, σε φακελάκια 1ή περισσότερων χρήσεων, αλλά και σε σωληνάρια.

  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse)  - Charcoal & Black Clay Peel Off MaskΜάσκα προσώπου Peel off με ενεργό καθαριστικό άνθρακα, αμαμελίδα και φυσικό άργιλο που καθαρίζει σε βάθος τους πόρους αφήνοντας το δέρμα καθαρό, υγιή, ήρεμο και λαμπερό. 
  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse)  - Charcoal Peel Off Mask. Μάσκα προσώπου Peel off με ενεργό καθαριστικό άνθρακα απομακρύνει σε βάθος τους ρύπους, ενώ η αμαμελίδα και η σημύδα που περιέχει χαλαρώνει και ηρεμεί την επιδερμίδα.
  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse) – Fruit Smoothie Masque με εκχύλισμα φρούτων (ράσπερι, μάνγκο, βερίκοκο και ροδάκινο) φρεσκάρει και αναζωογονεί την επιδερμίδα.
  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse) – Tea Tree Sheet Masque. Υφασμάτινη μάσκα με εκχύλισμα τεϊόδεντρου (tea tree)και τρίμματα μέντας που διεγείρει, αναζωογονεί και φρεσκάρει την επιδερμίδα. 
  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse) – Whitening Masque. Μάσκα λεύκανσης που περιέχει λάδι jojoba,χυμό κουμαριάς και ρίζα γλυκόριζας που βοηθά στη μείωση των λεκέδων και των πανάδων.
  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse) - Cool Eyes Anti-Wrinkle Anti-Rides.  Η συσκευασία περιέχει 4 επιθέματα (για 2 χρήσεις δηλαδή) εμποτισμένα με φυτικό κολλαγόνο και καρυδέλαιο για την περιοχή των ματιών. Βελτιώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, και βοηθούν στον περιορισμό των λεπτών γραμμών και της χαλάρωσης κάτω από τα μάτια.
  • 7th Heaven (Montagne Jeunesse) - Cool Eyes Anti-Puffiness Anti-Poches. Καταπραϋντικό προϊόν κατά του πρηξίματος που βοηθά στην αναζωογόνηση της περιοχής κάτω από τα μάτια. Η συσκευασία περιέχει 4 επιθέματα (για 2 χρήσεις δηλαδή) εμποτισμένα με φυτικό κολλαγόνο, γλυκόριζα και κολοκύθα που καταπραΰνουν το πρήξιμο και τους ερεθισμούς στην περιοχή των ματιών.
 Θρέψη / Βαθιά Ενυδάτωση
  • Alucia Organics – Βιολογικό έλαιο Καμέλιας, για το πρόσωπο και τα μάτια, αλλά και ολόκληρο το σώμα και τα μαλλιά. Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη από τους αποξηραμένους σπόρους του φυτού της καμέλιας και έχει ένα πλούσιο κίτρινο προς κιτρινοκόκκινο χρώμα. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
 Ενυδάτωση
  • Avalon Organics - Κρέμα Ημέρας (από τη σειρά Brilliant Balance). Ελαφριά καθημερινή ενυδατική κρέμα με γλυκόριζας, προβιοτικά, λεβάντα και αγγούρι.
  • Avalon Organics - Κρέμα Νυκτός (από τη σειρά Brilliant Balance). Κρέμα νυκτός για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας στη διάρκεια της νύχτας. Περιέχει λεβάντα, προβιοτικά, γλυκόριζα και αγγούρι. Μου αρέσει και στην υφή της γιατί απορροφάται πολύ εύκολα, χωρίς να είναι πολύ βαριά και λιπαρή.

  • Avalon Organics - Κρέμα Αναζωογόνησης Ματιών (από τη σειρά Intense Defense) με Βιταμίνη C. Για την καθημερινή ενυδάτωση της ευαίσθητης περιοχής των ματιών. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Ενυδατώνει σε βάθος και δρα κατά των ρυτίδων και  των μαύρων κύκλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου