Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Cruelty Free Εταιρίες: Αλήθειες και Μύθοι

 
Ας μην αφήσουμε την ματαιοδοξία μας 
να είναι η αιτία που βασανίζονται άδικα 
αθώα πλάσματα!


Τα τελευταία χρόνια ένα καινούριο trend στην βιομηχανία προϊόντων προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, αλλά και προϊόντων οικιακής καθαριότητας, έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του: οι cruelty free εταιρίες, δηλαδή εταιρίες που παράγουν προϊόντα στα οποία δεν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα. 


Εκατοντάδες εταιρίες που παράγουν σαμπουάν, αφρόλουτρα, αποσμητικά, οδοντόκρεμες, προϊόντα styling μαλλιών, όλη την γκάμα των προϊόντων μακιγιάζ, προϊόντα για παιδιά, ακόμη και για τη φροντίδα των κατοικίδιών μας, αλλά και είδη προϊόντων οικιακής χρήσης, ισχυρίζονται ότι για την παραγωγή των προϊόντων τους δεν έχουν γίνει πειράματα και δοκιμές σε ζώα.


Σε κάποιες περιπτώσεις αυτός ο ισχυρισμός ισχύει, όμως τις περισσότερες φορές όχι.
Επιπλέον, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν λίστες με εταιρίες cruelty free, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τόσο προχειροφτιαγμένες ή δεν ενημερώνονται τακτικά,  ώστε περιλαμβάνουν και προωθούν (δυστυχώς!) και εταιρίες που στην πραγματικότητα δεν είναι cruelty free.

Το αποτέλεσμα είναι, παρά τις καλές προθέσεις αυτών που συντάσσουν αυτές τις λίστες,  να προωθούν, άθελά τους, εταιρίες που δεν αναγνωρίζονται ως cruelty free από τις επίσημες οργανώσεις που είναι ειδικές στο θέμα αυτό.

Ίσως αυτό να συμβαίνει, γιατί πολλοί μπερδεύουν τα vegan και τα βιολογικά/φυτικά προϊόντα με τα προϊόντα από cruelty free εταιρίες. Όμως, vegan, organic και cruelty free δεν είναι το ίδιο! Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο! 

Γι' αυτό, λοιπόν, συγκεντρώσαμε όλα τα επιμέρους στοιχεία σχετικά με το θέμα των cruelty free εταιριών, και σου τα παρουσιάζουμε.

Συγκεντρωτικός Πίνακας (με όλα τα στοιχεία για το θέμα των cruelty free εταιριών):
 
Διαβάζοντας τα επιμέρους στοιχεία, θα διαπιστώσεις ότι:
  • τις περισσότερες φορές, η πραγματικότητα δεν είναι έτσι όπως διαφημίζεται και δηλώνεται, 
  • αν αγαπάμε και νοιαζόμαστε στην πράξη για τα ζώα, 
  • αν ενδιαφερόμαστε για την ηθική διάσταση των προϊόντων που καταναλώνουμε, (παράλληλα με την αποτελεσματικότητά τους και την ασφαλή χρήση τους), 
ΤΟΤΕ η επιλογή προϊόντων από μια εταιρία με αξιόπιστη πιστοποίηση cruelty free είναι Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Υπάρχουν εκατοντάδες εταιρίες πιστοποιημένες cruelty free, που διαθέτουν ποιοτικά, αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα, ώστε σίγουρα θα βρεις αυτά που ταιριάζουν στις ανάγκες σου. 
Απλά χρειάζεται προσοχή στις επιλογές και σωστή ενημέρωση!

Η απόφαση είναι δική σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου