Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Πόσο ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα cruelty free προϊόντα;



Ας μην αφήσουμε την ματαιοδοξία μας 
να είναι η αιτία που βασανίζονται άδικα 
αθώα πλάσματα!

Πολλοί καταναλωτές έχουν ενδοιασμούς να χρησιμοποιήσουν cruelty free προϊόντα γιατί πιστεύουν ότι, αφού δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, δεν είναι τόσο ασφαλή για τους ίδιους.


ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ CRUELTY FREE ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

Αυτοί οι φόβοι δεν ευσταθούν (και μπορώ να σου το βεβαιώσω και από την προσωπική μου πείρα χρησιμοποιώντας αυτά τα προϊόντα) γιατί:
  • Το ότι δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, δεν σημαίνει ότι δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων. Απλά ο έλεγχος αυτός έχει γίνει με πιο σύγχρονα μέσα. Η τεχνολογία σήμερα μας δίνει πολλά τέτοια αξιόπιστα εναλλακτικά εργαλεία ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας (όπως είναι η μελέτη της μοριακής δομής μέσω υπολογιστών και μαθηματικών μοντέλων, η χρήση κλωνοποιημένων ανθρώπινων δερματικών κυττάρων, η χημική ανάλυση,  κλπ), τα αποτελέσματα των οποίων, μάλιστα, θεωρούνται πολύ πιο αξιόπιστα σε σχέση με τα πειράματα στα ζώα.
  • Επιπλέον, οι εταιρίες έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες πρώτες ύλες που ήδη έχουν αποδειχθεί ασφαλείς εδώ και δεκαετίες, και μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια στα προϊόντα τους χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω δοκιμές και πειράματα.
  • Εξάλλου, οι cruelty free εταιρίες είναι, γενικότερα, ευαισθητοποιημένες στο θέμα της ποιότητας των προϊόντων τους, γι' αυτό και συνήθως χρησιμοποιούν πιο ποιοτικές και φυσικές πρώτες ύλες, τις περισσότερες φορές φυτικές, οι οποίες έχουν τις ελάχιστες παρενέργειες λόγω των χαρακτηριστικών τους.
←Συγκεντρωτικός Πίνακας                                      → Λίστες με cruelty free εταιρίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου