Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Review: Sukin - Επανορθωτική Ενυδατική Κρέμα Νυκτός (Sukin - Moisture Restoring Night Cream)


  Ποτέ δεν ήμουν μεγάλη φαν της κρέμας νυκτός! 
Παρότι είναι γνωστό ότι μια κρέμα νυκτός είναι απαραίτητη για την περιποίηση του προσώπου, αφού προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και ενισχύει την λειτουργία των κυττάρων στη διάρκεια της νύχτας όταν το δέρμα μας, όπως και ο υπόλοιπος οργανισμός, αναπαύεται προκειμένου να ανανεωθεί.

Έκανα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες με διάφορες κρέμες νυκτός, αλλά πάντα τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. 
Με ενοχλούσε η πολύ πυκνή σύνθεσή τους που αφήνει ένα κολλώδες στρώμα στο πρόσωπο, ενώ ήταν τόσο λιπαρές για το δέρμα που, που μετά από λίγες μέρες καθημερινής χρήσης κατέληγα με σπυράκια στο πρόσωπο.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όμως, αισθανόμουν το δέρμα μου τόσο ξηρό, αφυδατωμένο, άτονο και θαμπό, που κατάλαβα ότι χρειαζόταν πλέον μια έξτρα φροντίδα.

Έτσι, αποφάσισα να δοκιμάσω την Επανορθωτική Ενυδατική Κρέμα Νυκτός της αυστραλέζικης εταιρίας Sukin.


Στη συσκευασία διαβάζω:

  • Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες.
  • Έχει ενισχυμένη σύνθεση που βοηθά στη σύσφιξη, την ελαστικότητα του και την επανόρθωση του προσώπου! Θρέφει την επιδερμίδα και υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Πλούσια σε έλαια Άγριου Τριαντάφυλλου, Νυχτολούλουδου και Μποράγκο (ή Μποράντζα) (γνωστά για τις αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές, αναπλαστικές, αντιβακτηριακές, ενυδατικές ιδιότητές τους)!  Επιπλέον, περιέχει χυμό φύλλων αλόης, φυτικά βούτυρα (κακάο και καριτέ), φυτικά έλαια (τζοτζόμπα, σησαμέλαιο, αβοκάντο, σιτέλαιο, λεβάντα και φλοιού εσπεριδοειδών), εκχυλίσματα βοτάνων ( εκουιζέτο, τσουκνίδας, κολλιτσίδας) και βιταμίνη Ε.
  • Δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά συστατικά, όπως συνθετικά αρώματα και χρώματα, ορυκτά έλαια (Mineral Oils), Parabens, Propylene Glycol, Triethanolamine, EDTA, SLS, SLES.
  • Είναι 100% Vegan και  100% Carbon Neutral.
  • Η εταιρεία έχει πιστοποίηση cruelty free από την αυστραλέζικη οργάνωση Choose Cruelty Free. (Θα προτιμούσα να αποκτήσει και Leaping Bunny πιστοποίηση cruelty free, την οποία εμπιστεύομαι περισσότερο από όλες. Μπορείς να διαβάσεις εδώ γιατί). 
  • Αναδείχτηκε Best in Beauty Awards 2014 ως καλύτερη ενυδατική κρέμα νυκτός!

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πώς την χρησιμοποιώ
  • Έχει πολύ ωραίο αλλά διακριτικό άρωμα!
  • Η υφή της δεν είναι πάρα πολύ πυκνή ούτε πολύ λιπαρή, και γι’ αυτό απορροφάται γρήγορα, χωρίς να αφήνει λιπαρότητα στο δέρμα και χωρίς να κολλάει.
  • Την χρησιμοποιούσα ανελλιπώς κάθε βράδυ, αφού πρώτα είχα αφαιρέσει το μακιγιάζ και η επιδερμίδα μου ήταν εντελώς καθαρή.
  • Το βαζάκι περιέχει μεγάλη ποσότητα 120ml, σχεδόν τη διπλάσια από τις υπόλοιπες αντίστοιχες κρέμες, και η τιμή της είναι εξαιρετικά καλή.
    
 Μόλις τελείωσα και το δεύτερο βαζάκι! Την χρησιμοποίησα δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο (χειμώνα – καλοκαίρι).

Εντυπώσεις
  • Πολύ σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι δεν μου προκάλεσε καθόλου σπυράκια και ερεθισμό, όπως οι υπόλοιπες κρέμες που είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα.
  • Σχεδόν από την πρώτη φορά είδα τα πρώτα αποτελέσματα. Το δέρμα μου άρχισε να δείχνει και να είναι πιο φωτεινό, απαλό και ενυδατωμένο. 
  • Επιπλέον, είχαν απαλύνει οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες που πριν (όταν το δέρμα μου είχε τα θέματά του) φαίνονταν πολύ πιο έντονα.
  • Επειδή, όπως σου είπα, την χρησιμοποίησα και χειμώνα και καλοκαίρι, για 1 ολόκληρο χρόνο δηλαδή, κατέληξα στο συμπέρασμα: ότι τους καλοκαιρινούς μήνες μου άρεσε περισσότερο, γιατί πρόσφερε ενυδάτωση στην επιδερμίδα μου χωρίς να την βαρύνει, χάρη στη μη λιπαρή υφή της. Γιατί όταν έχει πολύ ζέστη και υγρασία, μια λιπαρή κρέμα πάνω στο δέρμα δεν είναι ό,τι καλύτερο! Όχι ότι τον χειμώνα δεν είναι αποτελεσματική. Απλά έχω την εντύπωση ότι τον χειμώνα το δέρμα μου (μην ξεχνάς ότι κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ανάγκες) χρειάζεται κάτι επιπλέον, ακόμη πιο ενισχυμένο, τόσο σε ενυδάτωση όσο και σε αντιγήρανση.

Σε κάθε περίπτωση, αν ψάχνεις μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα νυκτός, με φυτικά συστατικά, πιστοποιημένα cruelty free (δυστυχώς όμως όχι από Leaping Bunny, το τονίζω αυτό!) και vegan, πιστεύω ότι αξίζει να τη δοκιμάσεις.

Όσον αφορά εμένα, είναι ήδη καταχωρημένη στα αγαπημένα μου προϊόντα! 
 Αν και αποφάσισα να δοκιμάσω και άλλες κρέμες νυκτός, πριν την ξαναγοράσω, μέχρι να αποκτήσει και Leaping Bunny πιστοποίηση cruelty free! (είναι πολύ σημαντικό πλέον για εμένα)

Θα την βρεις και σε ελληνικά e-shops, όπως και άλλα προϊόντα της εταιρείας Sukin.

"Με κάθε προϊόν που επιλέγεις να αγοράσεις, 
επιλέγεις το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου