Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Review: Avalon Organics Intense Defense with Vitamin C Cleansing Milk


Η μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλης της σειράς Intense Defense with Vitamin C της Avalon Organics (γνωστής cruelty free εταιρίας με πιστοποίηση Leaping Bunny, η οποία χρησιμοποιεί βιολογικά φυτικά συστατικά στην σύνθεση των προϊόντων της!).

Η σειρά, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει 2 προϊόντα καθαρισμού: ένα σε μορφή τζελ, μάλλον περισσότερο κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες, και ένα σε μορφή γαλακτώματος, περισσότερο κατάλληλο για ξηρές επιδερμίδες. 

Αφού, λοιπόν, βρήκα ένα προϊόν καθαρισμού με βιολογικά συστατικά στη σύνθεσή του, εμπλουτισμένο σε βιταμίνη C (γνωστή για την αντιοξειδωτική δράση της), από μια εταιρία cruelty free με πιστοποίηση Leaping Bunny, ε, δεν μπορούσα παρά να το δοκιμάσω! 

Επέλεξα το γαλάκτωμα (cleansing milk).

Στη συσκευασία διαβάζω ότι:
  • Είναι ενυδατικό γαλάκτωμα καθαρισμού, soap free (για να μην ξηραίνει την επιδερμίδα), με καθαριστικά από βότανα βιολογικής καλλιέργειας, πλούσιο σε βιταμίνη C, που καθαρίζει απαλά το δέρμα αφήνοντάς το λείο και ενυδατωμένο, χωρίς να το στεγνώνει ή να το ξηραίνει.
  • Είναι vegan (δηλαδή δεν περιέχει ζωικά συστατικά)
  • Είναι βιοδιασπώμενο (χωρίς δηλαδή να αφήνει κατάλοιπα στο περιβάλλον). Η συσκευασία είναι, επίσης, από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.
  • Στη σύνθεσή του δεν περιέχει GMOs (γενετικά τροποποιημένα συστατικά), parabens, φθαλικές ενώσεις, ισχυρές θειϊκές ενώσεις, συνθετικά χρώματα, συνθετικά αρώματα, ή συντηρητικά. Δηλαδή, δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά συστατικά τόσο για το δέρμα όσο και για ολόκληρο τον οργανισμό!
  • Αντίθετα, περιέχει βιολογικά φυτικά συστατικά, όπως χυμό φύλλων αλόης, βούτυρο shea, φυτικά έλαια (περγαμόντου, φλοιού πορτοκαλιού και φλοιού λεμονιού), και φυτικά εκχυλίσματα (άρνικας, καμέλιας, χαμομηλιού, φλοιού λεμονιού, λεβάντας, κ.α.).
  • Ανέφερα και πριν ότι η εταιρία Avalon Organics είναι cruelty free (δεν κάνει δηλαδή πειράματα σε ζώα) με πιστοποίηση Leaping Bunny. Το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό!
  • Και τέλος, η εταιρία είναι πιστοποιημένη ότι ακολουθεί τα Αμερικανικά Πρότυπα όσον αφορά τα Προϊόντα Προσωπικής Φροντίδας που περιέχουν Βιολογικά Συστατικά στη σύνθεσή τους (NSF/ANSI 305).

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και πώς το χρησιμοποιώ:
  • Η υφή του είναι συμπυκνωμένη και γι’ αυτό χρειάζεται μικρή ποσότητα για να καλύψεις όλο το πρόσωπο και τον λαιμό.
  • Η συσκευασία περιέχει αρκετή ποσότητα, που σημαίνει ότι διαρκεί πολύ.
  • Επιπλέον, είναι αρκετά οικονομικό!
  •  Πολύ θετικό βρίσκω, επίσης, το ότι το προϊόν βγαίνει με αντλία. Έτσι μπορείς να πάρεις όσο γαλάκτωμα χρειάζεσαι, χωρίς το υπόλοιπο να έρχεται σε επαφή με σκόνη, με τα χέρια κλπ.
  • Αν και είναι κατάλληλο για να απομακρύνει και το μακιγιάζ (του προσώπου, όχι των ματιών), δεν το χρησιμοποιώ ως προϊόν ντεμακιγιάζ. Δεν θέλω να το σπαταλήσω έτσι! Θέλω να εισχωρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα συστατικά του στην επιδερμίδα. Γι’ αυτό λοιπόν, πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ από το πρόσωπό και τα μάτια, και στη συνέχεια χρησιμοποιώ αυτό το γαλάκτωμα.
  • Έχει διαφορετικό τρόπο χρήσης από τα γνωστά γαλακτώματα: Το απλώνεις στο δέρμα με βρεγμένα δάχτυλα. Αφού κάνεις ένα καλό αλλά απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο (εκτός από την περιοχή των ματιών) το αφαιρείς ξεπλένοντας το πρόσωπο με χλιαρό νερό ή με ένα βρεγμένο πετσετάκι. 
Καλού κακού, όπως και με όλα τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C, αν έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα, ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει άλλη φορά ανάλογα προϊόντα, ίσως  στην αρχή να έχεις μια μικρή ενόχληση στο δέρμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να το εντάξεις σταδιακά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις κάποιο θέμα. Απλά σου το επισημαίνω!

 Εντυπώσεις
  • Έχει ένα υπέροχο χαρακτηριστικό άρωμα πορτοκαλιού.
  • Αφήνει στο δέρμα μια μοναδική αίσθηση! Αισθάνεσαι την επιδερμίδα πραγματικά καθαρή, χωρίς να είναι στεγνή ή να «τραβάει», όπως συμβαίνει με άλλα καθαριστικά προϊόντα που περιέχουν σαπούνι.
  • Επιπλέον, το δέρμα είναι πολύ απαλό και λείο, πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο.
  • Επίσης, από την πρώτη κιόλας χρήση, το δέρμα μου φαινόταν πιο λαμπερό και ξεκούραστο! Ακόμη και την άλλη μέρα το πρωί!
 Περιττό να σου πω ότι μου άρεσε πολύ από την πρώτη κιόλας φορά που δοκίμασα! Ταίριασε θαυμάσια στην επιδερμίδα μου και στις ανάγκες της! Γι’ αυτό και με το που τελείωσε, το αγόρασα ξανά.
Όπως καταλαβαίνεις, έχει πλέον μια ιδιαίτερη θέση στα αγαπημένα μου προϊόντα!

Προϊόντα της Avalon Organics θα βρεις σε ελληνικά e-shops.

"Με κάθε προϊόν που επιλέγεις να αγοράσεις, 
επιλέγεις το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου