Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Hair & Body Care | Τα cruelty free, vegan και organic προϊόντα που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή


Πλέον και στην ελληνική αγορά (σε πολλά e-shop αλλά και φυσικά καταστήματα) μπορούμε να βρούμε όλη τη γκάμα των προϊόντων για την καθημερινή περιποίηση και τον καθαρισμό του σώματος και των μαλλιών από πιστοποιημένες εταιρίες που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα (cruelty free), χωρίς ζωικά συστατικά (vegan) και με βιολογικά φυσικά συστατικά (organic).

Αποφάσισα να σου παρουσιάσω τα ανάλογα προϊόντα που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή και έχω στο μπάνιο μου. Όλα τα προϊόντα που θα δεις παρακάτω έχουν cruelty free πιστοποίηση Leaping Bunny (ότι δεν γίνονται πειράματα σε ζώα), τα περισσότερα είναι vegan με πιστοποίηση από τη Vegan Society, και περιέχουν βιολογικά συστατικά, με τις  αντίστοιχες πιστοποιήσεις, φυσικά. 

(Όταν βρω χρόνο θέλω να σου παρουσιάσω ξεχωριστά το κάθε προϊόν. Καθώς τα χρησιμοποιώ πολύ καιρό, σου λέω εκ των προτέρων ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλα τους και σου τα συνιστώ ανεπιφύλακτα).

  • Jason - Σαμπουάν με βιολογική aloe vera 84% , ενισχυμένο με σπιρουλίνα μάξιμα για έξτρα ενυδάτωση, βιταμίνη Ε και ιππουρίδα. Είναι κατάλληλο για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά. Δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά συστατικά όπως lauryl/laureth sulfates, Parabens, παράγωγα πετρελαίου, φθαλικές ενώσεις.  Επιπλέον είναι βιοδιασπώμενο και  ασφαλές για βαμμένα μαλλιά.
  • Jason - Μαλακτική κρέμα με βιολογική aloe vera, ενισχυμένη με σπιρουλίνα μάξιμα και έλαιο jojoba για έξτρα ενυδάτωση, βιταμίνη Ε και ιππουρίδα. Είναι η αντίστοιχη μαλακτική του σαμπουάν που σου έλεγα προηγουμένως. 
  • Jason - Μαλακτική κρέμα με βιολογική jojoba, εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά εκχυλίσματα χαμομηλιού και γκρέϊπφρουτ, πρωτεΐνες σιταριού, εκχύλισμα γιούκα και βιταμίνη Β5. Έχει πιο ελαφριά υφή από την προηγούμενη μαλακτική και είναι κατάλληλη για λιπαρά μαλλιά, γι’αυτό και την χρησιμοποιώ συνδυαστικά, κυρίως κοντά στις ρίζες των μαλλιών που τα μαλλιά μου είναι  πιο λιπαρά. 
  • Amika: - Triple Rx Shampoo. Επαγγελματικό σαμπουάν κατάλληλο για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά με κύριο συστατικό το ιπποφαές, το οποίο είναι ένας καρπός που περιέχει διάφορα ενεργά συστατικά, όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και υψηλή συγκέντρωση σε λιπαρά οξέα ωμέγα 7.
  • Amika: - Nourishing Mask. Είναι η αντίστοιχη μαλακτική κρέμα του σαμπουάν που σου παρουσίασα πιο πάνω. Ανήκει στην κατηγορία των επαγγελματικών  προϊόντων για τα μαλλιά, όπως και το σαμπουάν, και είναι κατάλληλη για ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά.
  • Faith In Nature - Υγρό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή εμπλουτισμένο με βιολογική aloe vera. 
  • Faith In Nature - Αφρόλουτρο με βιολογικό πορτοκάλι & γκρέιπφρουτ, εμπλουτισμένο με φυσική Βιταμίνη Ε.  Περιέχει 100% φυσικό άρωμα από αιθέρια έλαια. Δεν περιέχει επικίνδυνες χημικά συστατικά όπως parabens, SLS, τεχνητά χρώματα. Επιπλέον είναι βιοδιασπώμενο.  
  • Urtekram - Αποσμητικός κρύσταλλος (σε  roll on) με άρωμα τριαντάφυλλο, φυσικά μεταλλικά άλατα και γλυκερίνη. (Edit: Δυστυχώς πλέον η Urtekram δεν είναι πλέον cruelty free - Περισσότερα για αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ)
  • Χειροποίητο scrub με έλαιο καρύδας, καφέ, καστανή ζάχαρη για απολέπιση, ενυδάτωση και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. (DIY | Scrub για την κυτταρίτιδα).
  • Εco-friendly σφουγγάρι διπλής όψης. Η μία του πλευρά είναι φυσική λούφα και η άλλη βαμβακερό πετσετέ ύφασμα. Είναι βιοδιασπώμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου