Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

7 μαγευτικές παραλίες για να απολαύσεις ένα δωρεάν φυσικό spa!

 Nα είσαι σε μια μαγευτική παραλία, με κρυστάλλινα νερά, υπέροχο τοπίο και παράλληλα να μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου μια περιποίηση spa εντελώς δωρεάν, είναι πραγματικά ένα πολύτιμο δώρο της φύσης!

1. Κέρκυρα - Παραλία Λογγά ή Περουλάδες 


  Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Θα φτάσεις εκεί αφού διασχίσεις το χωριό Περουλάδες, κατηφορίζοντας από ένα μονοπάτι και λίγα σκαλιά προς την παραλία.
  Είναι πολύ εντυπωσιακή παραλία, με ψηλά απόκρημνα ιζηματογενή αργιλώδη βράχια να περιβάλλουν την στενή αμμώδη ακτής της. Τα νερά στη θάλασσα είναι καταπράσινα. 
  Η άμμος αποτελείται από αργιλικά ιζήματα των βράχων. Βρες ένα μικρό κομμάτι αργίλου ή σκάψε λίγο τον βράχο, και προσθέτοντας λίγο θαλασσινό νερό δημιούργησε μια πάστα. άπλωσέ την σε όλο το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Άφησέ την να στεγνώσει και ξέπλυνέ την στη θάλασσα κάνοντας ένα απαλό μασάζ. Δεν θα πιστεύεις πόσο καθαρά, λαμπερά και βελούδινα θα είναι μετά το δέρμα σου και τα μαλλιά σου.



2. Κεφαλλονιά - Παραλία Ξι

 

  Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, πολύ κοντά στο Ληξούρι. Πήρε το όνομά της από το σχήμα του όρμου στον οποίο βρίσκεται, που αν τον κοιτάξεις από ψηλά μοιάζει με το γράμμα "Ξ". 
  Η άμμος της παραλίας έχει ένα βαθύ πορτοκαλοκόκκινο χρώμα, και, όπως και η σύσταση του βυθού, είναι αργιλώδης. Και σε αυτή την παραλία μπορείς να απολαύσεις ένα σπα αργιλοθεραπείας, απλώνοντας την βρεγμένη άμμο στο σώμα σου και κάνοντας ένα απαλό μασάζ, που θα βοηθήσει στον βαθύ καθαρισμό, την απολέπιση, την αποτοξίνωση και τη σύσφιξη του δέρματός σου.



3. Κρήτη - Παραλία Άργιλος

 

  Βρίσκεται στην περιοχή Ξηροκάμπου Ζηρού κοντά στη Σητεία, σε έναν μικρό κόλπο, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Όπως φανερώνει και το όνομά της, η άμμος της παραλίας είναι πλούσια σε άργιλο. Και εδώ επίσης μπορείς να κάνεις ένα λασπόλουτρο αργίλου, αναμειγνύοντας την αργιλώδη άμμο με θαλασσινό νερό, και τρίβοντάς την με απαλές κινήσεις στο σώμα σου, αφού την αφήσεις να στεγνώσει την ξεπλένεις μετά στη θάλασσα. Τα αποτελέσματα θα σε καταπλήξουν. Όλες οι αποτοξινωτικές και καθαριστικές ιδιότητες του αργίλου θα ευεργετήσουν το δέρμα σου, ενώ το απαλό μασάζ θα το απολεπίσει και θα το συσφίξει, αφήνοντάς το απαλό και λαμπερό.



4. Κρήτη - Παραλία Άσπρουγας (ή Άσπρουλας)

 

  Αν είσαι κοντά στην Ιεράπετρα, μπορείς να κάνεις μία ημερήσια εκδρομή με το καραβάκι στο Κουφονήσι, ένα ακατοίκητο σήμερα νησάκι, στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης. Εκεί, εκτός από την εξερεύνηση στα μαγευτικά μέρη του νησιού και το μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες του, έχεις την ευκαιρία να κάνεις και αργιλοθεραπεία στην παραλία Άσπρουγας. Βρίσκεται στο κεντρικό μέρος της νότιας ακτής του νησιού. Οφείλει το όνομά της στο μαλακό αργιλώδες πέτρωμα που είναι χαρακτηριστικό όλης της περιοχής. Με αυτό το αργιλώδες υλικό, αναμειγμένο με θαλασσινό νερό θα κάνεις μια πάστα και θα την απλώσεις στο δέρμα σου. Αφού στεγνώσει θα ξεπλυθείς στα πεντακάθαρα νερά της θάλασσας. 



5. Κως - Παραλία Θερμά (ή Εμπρός Θέρμες)

 

  Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε μικρή σχετικά απόσταση από την πόλη της Κω. 
  Η παραλία περιβάλλεται από απότομες πλαγιές, βράχους και σκούρα βότσαλα. Στο μπροστινό μέρος της έχει δημιουργηθεί μια μικρή λίμνη, που διαχωρίζεται από την υπόλοιπη παραλία με μικρά βράχια. Όπως καταλαβαίνεις, το όνομά της το οφείλει στις θερμές πηγές που αναβλύζουν σε αυτή τη λιμνούλα. Το νερό είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, θείο και μαγνήσιο, και έχει θερμοκρασία 30-50 βαθμούς Κελσίου. Επειδή όμως το νερό της  θάλασσας μπαίνει μέσα στη λιμνούλα, δροσίζει το νερό της και μετριάζει τη θερμότητά του. Τα συστατικά του νερού θεωρούνται κατάλληλα για την θεραπεία δερματικών, ρευματικών και αρθριτικών παθήσεων.



6. Πάρος - Παραλία Καλόγερος

 

  Βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, σε έναν κόλπο, που περιβάλλεται από ψηλούς βράχους, στο λαιμό μια μικρής χερσονήσου. Θα φτάσεις εκεί από την μεγάλη παραλία του Μώλου, ανηφορίζοντας και κατηφορίζοντας μέσω ενός χωματόδρομου, ανάμεσα από κέδρους και σχίνα. 
  Το χρώμα της άμμου είναι ιδιαίτερο και οφείλεται στα αργιλικά πετρώματα της περιοχής.
Τρίψε λίγο άργιλο από τους βράχους που περιβάλλουν την παραλία, και με λίγο θαλασσινό νερό φτιάξε μια πάστα, την οποία θα απλώσεις σε όλο το σώμα σου, το πρόσωπο και τα μαλλιά. Άφησέ την για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσει πάνω σου, και μετά ξέπλυνέ την στη θάλασσα κάνοντας παράλληλα ένα απαλό μασάζ. Το δέρμα σου θα καθαρίσει σε βάθος, και θα είναι απαλό και λαμπερό, χάρη στις καθαριστικές, αποτοξινωτικές και απολεπιστικές ιδιότητες του αργίλου. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σου.


7. Σαντορίνη / Παλιά Καμένη - Όρμος Αγίου Νικολάου

 

  Για να πας εκεί, θα πάρεις το καραβάκι που κάνει περιήγηση στο ηφαίστειο. Ο όρμος βρίσκεται στο νησάκι Παλιά Καμένη, που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου. Κατά μήκος των ακτών του νησιού βρίσκονται πολλές θερμές πηγές, αλλά η κυριότερη βρίσκεται στον Όρμο του Αγίου Νικολάου. Θα δεις και το μικρό εκκλησάκι που υπάρχει εκεί.
  Πλησιάζοντας το καραβάκι στο νησάκι, το νερό της θάλασσας από πρασινομπλέ γίνεται κιτρινοκόκκινο. Είναι η στιγμή που θα βουτήξεις στα νερά. Επειδή δεν υπάρχει παραλία, θα κατέβεις από την σκάλα του πλοίου στο νερό και θα κολυμπήσεις για περίπου 30μ, μέχρι το εσωτερικό του όρμου.
  Όταν μπεις στο νερό θα νιώσεις έντονες εναλλαγές κρύου και ζεστού. Καθώς θα πλησιάζεις στα ρηχά, η μυρωδιά από το θειάφι θα γίνεται εντονότερη. Το κιτρινοκόκκινο χρώμα οφείλεται στο ότι η λάσπη του βυθού είναι πλούσια σε θειάφι, μαγγάνιο, σίδηρο και άλλα μέταλλα. Η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 30-35 βαθμούς Κελσίου, αλλά συνεχώς αναμειγνύεται με το θαλασσινό νερό. Γι'αυτό και οι εναλλαγές κρύου και ζεστού.
  Το κολύμπι σε αυτά τα νερά έχει ιαματικές ιδιότητες και είναι κατάλληλο για δερματικές, ρευματικές και αρθριτικές παθήσεις. Επιπλέον, αφήνει μια ανεπανάληπτη αίσθηση στο σώμα και στο δέρμα. Όταν βγεις από το νερό θα έχεις μια ελαφρώς κίτρινη απόχρωση στο δέρμα, αλλά μην ανησυχείς φεύγει πολύ εύκολα. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου