Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Αμυγδαλέλαιο: Φυσική φροντίδα για όλη την οικογένεια


Το αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond Oil) είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα φυτικά έλαια. Χάρη στο χαμηλό κόστος του σε σχέση με άλλα φυτικά λάδια, είναι από τα πρώτα λάδια με τα οποία έρχεται σε επαφή κάποιος που θέλει να χρησιμοποιήσει φυτικά έλαια για να φροντίσει με αγνό και φυσικό τρόπο το σώμα του. Είναι το λάδι που χρησιμοποιείται συχνότερα στην αρωματοθεραπεία (με τη χρήση αιθέριων ελαίων) και στο μασάζ σώματος.

 Παράγεται με ψυχρή έκθλιψη του καρπού (γλυκό αμύγδαλο) της γνωστής σε όλους μας αμυγδαλιάς (Prunus amygdalus var. dulcis).

Τα χαρακτηριστικά του…
Έχει κιτρινωπό χρώμα και γλυκιά μυρωδιά, μέτρια ρευστότητα και γι’ αυτό απλώνεται εύκολα στο δέρμα, αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα, όχι όμως δυσάρεστα λιπαρό.
Αναμειγνύεται εύκολα με τα υπόλοιπα φυτικά λάδια αλλά και με αιθέρια έλαια, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του.
Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα (παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ), βιταμίνες Α, Β (Β1, Β2, Β6), D, Ε και Κ, και ιχνοστοιχεία.

Οι καλλυντικές ιδιότητές του...
Διαθέτει ενυδατικές, μαλακτικές, επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
  • Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες (ακόμη και για τα παιδιά και τα βρέφη). Ανακουφίζει τον κνησμό και την ξηρότητα, ηρεμεί τους ερεθισμούς, ενυδατώνει και απαλύνει το δέρμα.
  • Κατάλληλο και για τη φροντίδα των μαλλιών, καθώς μαλακώνει τις ξηρές ταλαιπωρημένες άκρες, προσφέρει λάμψη, βοηθά στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και των ερεθισμών στο τριχωτό του κεφαλιού, ενώ δυναμώνει την τρίχα.
Πώς το χρησιμοποιούμε...
Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα φυτικά λάδια που δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι μας, καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους:
  • Μόνο του ή σε μείξη με άλλα λάδια, είναι από τα πιο αποτελεσματικά λάδια για την ενυδάτωση όλου του σώματος και ιδιαίτερα των ξηρών περιοχών (αγκώνες, φτέρνες, γόνατα).
  • Μετά την αποτρίχωση ηρεμεί τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες του δέρματος.
  • Λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου στις ξηρές άκρες των μαλλιών ή σε όλο το μήκος τους, αν είναι πολύ ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα, βοηθά να ενυδατωθούν και να γίνουν πιο ανθεκτικά στην ταλαιπωρία των προϊόντων styling, των βαφών ή της θερμότητας του σεσουάρ.
  • Σε περίπτωση ξηροδερμίας και κνησμού στο τριχωτό της κεφαλής, κάνετε μασάζ με λίγο αμυγδαλέλαιο και αφήστε το για λίγη ώρα πριν λουστείτε.
  • Είναι κατάλληλο για ντεμακιγάζ, ενώ παράλληλα περιποιείται την επιδερμίδα και την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
  • Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα λάδια για την παρασκευή χειροποίητων καλλυντικών προϊόντων και σαπουνιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου