Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πώς εφαρμόζουμε τα φυτικά έλαια στα μαλλιά!


  Τα φυτικά έλαια είναι ο πιο απλός και φυσικός τρόπος για να φροντίσεις την υγεία και την ομορφιά των μαλλιών σου (Τα πιο δημοφιλή φυτικά έλαια για πραγματικά υγιή και όμορφα μαλλιά!)
Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους μόνα τους ή σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια για ακόμη περισσότερη περιποίηση! (Αιθέρια έλαια για όμορφα και υγιή μαλλιά). Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις και αιθέρια έλαια μαζί με το φυτικό έλαιό σου, πρόσθεσε λίγες σταγόνες (υπολόγισε 5 σταγόνες σε 1 κουταλάκι του γλυκού) ενός ή περισσότερων αιθέριων ελαίων στο λάδι σου.
 Όποιον τρόπο και να επιλέξεις, καλύτερα πρώτα να κάνεις μια δοκιμή σε μια μικρή τούφα για να δεις πώς θα αντιδράσουν τα μαλλιά σου (ιδιαίτερα αν βάφεις τα μαλλιά σου) στο έλαιο. Όχι ότι θα συμβεί κάτι κακό (τα φυτικά έλαια είναι από τα πιο αθώα προϊόντα που υπάρχουν), απλά για να είσαι 100% σίγουρη!

Ως μάσκα βαθιάς θρέψης, ενυδάτωσης και θεραπείας
  • Φρόντισε να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για να αφήσει το έλαιο στα μαλλιά σου για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα (ακόμη και όλη τη νύχτα θα είναι το καλύτερο).
  • Πριν την εφαρμογή χτένισε καλά τα μαλλιά σου.
  • Οι απόψεις διίστανται για το αν τα μαλλιά πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα ή άλουστα, πριν την εφαρμογή του ελαίου. Δοκίμασε και τους δύο τρόπους και βρες ποιος είναι καλύτερος για τα δικά σου μαλλιά.
  • Βάλε σε ένα μπολ μικρή ποσότητα από το έλαιο που έχεις επιλέξει και λίγες σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιήσεις (αν χρησιμοποιήσεις). Ανάμειξέ τα καλά. Πάρε μικρή ποσότητα στις παλάμες σου, τρίψτε τες μεταξύ τους για να ζεσταθεί το έλαιο και άπλωσέ το προσεκτικά σε όλο το μήκος των μαλλιών σου. Μπορείς ακόμη και να το ζεστάνεις ελαφρά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
  • Αν το χρησιμοποιήσεις και για θεραπεία του τριχωτού του κεφαλιού, ίσως θα
    είναι καλύτερα να ξεκινήσεις από εκεί κάνοντας διεξοδικό απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σου (όχι με τα νύχια) για να εισχωρήσει στους θύλακες των τριχών και στο δέρμα, και μετά να κατέβεις κατά τα μήκος των μαλλιών μέχρι τις άκρες.
  • Δέσε τα μαλλιά σου απαλά, και τύλιξέ τα με μια ζεστή (κατά προτίμηση) πετσέτα. Άφησέ τα έτσι για όσο περισσότερη ώρα μπορείς.
  • Θα παρατηρήσεις ότι όσο περισσότερο αφήνεις το έλαιο στα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο αυτά το απορροφούν και τόσο ευκολότερο γίνεται να τα λούσεις και να το ξεβγάλεις μετά.
  • Για το λούσιμο χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν.
  • Αν δεν αφήσεις πολύ ώρα το έλαιο στα μαλλιά σου, και αυτά είναι ακόμη λαδωμένα, δοκίμασε πριν τα λούσεις να απλώσεις μαλακτική και να κάνεις ένα απαλό μασάζ σε όλο τα μαλλιά. Η μαλακτική θα βοηθήσει να ξεπλυθεί καλύτερα το έλαιο από τα μαλλιά. Στη συνέχεια λούσου όπως θα έκανες κανονικά, με ένα απαλό σαμπουάν.
  • Επανέλαβε τη διαδικασία ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου, από 1 φορά την εβδομάδα ή συχνότερα, ή σε πιο αραιά διαστήματα.
Ως κοντίσιονερ
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγες σταγόνες ελαίου μαζί με το σαμπουάν σου ή να το προσθέσεις στη μαλακτική σου, και να συνεχίσεις κανονικά με τον συνηθισμένο τρόπο που τα λούζεις.

Στην καθημερινή περιποίηση
Βάλε λίγες σταγόνες ελαίου στις παλάμες σου, τρίψτε τες καλά για να ζεσταθεί και άπλωσέ το με απαλές κινήσεις κατά μήκος των μαλλιών δίνοντας έμφαση στις άκρες τους και αποφεύγοντας τις ρίζες τους (ιδιαίτερα αν έχεις λιπαρά μαλλιά).

  Να θυμάσαι:
  • Διάλεξε ένα αγνό βιολογικό φυτικό έλαιο από μια cruelty free εταιρία (γιατί αγαπάμε τα ζώα, ας μην το παραβλέπουμε ποτέ αυτό! Είναι πολύ σημαντικό!). 
  • Μην επιλέγεις άγνωστης ποιότητας έλαια, απλά και μόνο επειδή δηλώνουν ότι είναι «λάδι καρύδας» ή «καστορέλαιο» κλπ. Μπορεί να έχουν προσμείξεις από άλλα συστατικά ή να είναι πολύ επεξεργασμένα έλαια (και δεν το θέλουμε αυτό).

Ποιοτικά φυτικά έλαια θα βρεις στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε επιλεγμένα e-shops.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου