Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Αιθέρια έλαια για όμορφα και υγιή μαλλιά!


Σε ταλαιπωρούν τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά σου; Μήπως είναι αφυδατωμένα ή «λαδώνουν» εύκολα; Ή μήπως έχουν την τάση σπάνε εύκολα και οι άκρες τους γεμίζουν ψαλίδα; Φριζάρουν; Έχεις πιτυρίδα; Μήπως έχεις ξηροδερμία και το τριχωτό του κεφαλιού σου είναι ερεθισμένο με έντονη φαγούρα; Ή μήπως αντιμετωπίζεις έντονη τριχόπτωση;  

Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις με τα μαλλιά σου, τα φυτικά έλαια και τα αιθέρια έλαια (essential oils) είναι ο πιο απλός και φυσικός τρόπος να φροντίσεις για την υγεία και την ομορφιά τους (και όχι μόνο). (Πώς εφαρμόζουμε τα φυτικά έλαια στα μαλλιά!)

Και τα δύο είναι πλούσια σε πολύτιμα συστατικά (λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες) και έχουν αντιμικροβιακές, αντιμυκητιασικές, αντιφλεγμονώδεις, καταπραϋντικές, ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες. 

 Αν και ένα φυτικό έλαιο από μόνο του είναι πολύ ευεργετικό για τα μαλλιά (Τα πιο δημοφιλή φυτικά έλαια για πραγματικά υγιή και όμορφα μαλλιά), η χρήση του κατάλληλου (ή των κατάλληλων) αιθέριου ελαίου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την περιποίηση των μαλλιών σου. Απλά πρόσθεσε στο φυτικό έλαιό σου λίγες σταγόνες (υπολόγισε 5 σταγόνες σε 1 κουταλάκι του γλυκού) ενός ή περισσότερων αιθέριων ελαίων ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαλλιών σου.


  • Δεντρολίβανο. Προστατεύει και διεγείρει τον θύλακα της τρίχας για υγιή ανάπτυξη, καθώς διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό του κεφαλιού. Προλαμβάνει την τριχόπτωση και τη δημιουργία φαλάκρας, ενώ συμβάλλει στην ενυδάτωση των μαλλιών. Είναι κατάλληλο και για ξηρά μαλλιά αλλά και για λιπαρά μαλλιά καθώς μειώνει την έκκριση σμήγματος και λιπαρότητας των μαλλιών. 
  • Γκρέιπφρουτ: Διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας και εξισορροπεί την λιπαρότητα.
  • Τριαντάφυλλο: Δυναμώνει τα μαλλιά από τη ρίζα τους και εμποδίζει την τριχόπτωση.
  • Λεβάντα: Ηρεμεί τους ερεθισμούς στο τριχωτό του κεφαλιού, τη φαγούρα, την ξηρότητα και την πιτυρίδα. 
  • Tea tree: Χάρη στις αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, αλλά και των ερεθισμών του δέρματος του κεφαλιού. Επιπλέον, καταπραΰνει την φαγούρα και μειώνει την λιπαρότητα. Καταπολεμά την τριχόπτωση και βελτιώνει την ανάπτυξη της τρίχας. 
Λεβάντα μαζί με tea tree βοηθούν τα μαλλιά να απαλλαγούν από τα κατάλοιπα των χημικών προϊόντων που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου. 
  • Χαμομήλι: Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και θρέφει τα μαλλιά.
  • Υλάγκ Υλάγκ: Διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας ενώ θρέφει και αναπλάθει τα ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, και καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο δέρμα του κεφαλιού.
  • Κέδρος: Οι άνδρες θα το προτιμήσουν περισσότερο, απλά και μόνο λόγο του αρώματός του. Διεγείρει τους θύλακες των μαλλιών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού, με αποτέλεσμα πιο δυνατά μαλλιά. Επιπλέον καταπολεμά την πιτυρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου