Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Το νεσεσέρ του καλοκαιριού και των διακοπών – 8 + 1 πολυχρηστικά προϊόντα και πολλοί τρόποι να τα χρησιμοποιήσεις

Είτε είσαι στην πόλη είτε στις διακοπές, η ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες θέτουν τους δικούς τους κανόνες στην προσωπική φροντίδα. Συχνά ντουζ, σχεδόν καθημερινό λούσιμο, ελάχιστο ή καθόλου μακιγιάζ, μαλλιά φυσικά, απαλλαγμένα από την ταλαιπωρία του σεσουάρ και του styling. Η ζέστη, ο ιδρώτας, αλλά και η πιο χαλαρή διάθεση δεν αφήνουν περιθώρια για χρονοβόρες διαδικασίες με πολλά προϊόντα!
To νεσεσέρ του καλοκαιριού, λοιπόν, πρέπει να περιλαμβάνει εκείνα τα λίγα αλλά κατάλληλα προϊόντα που χρειάζεσαι για την προσωπική υγιεινή, αλλά και για την ιδιαίτερη περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών σου, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται!
Απλά χρειάζεται να επιλέξεις έξυπνα τα κατάλληλα πολυχρηστικά προϊόντα!  
Φυσικά, ως συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, θέτουμε ως προϋπόθεση να είναι πιστοποιημένα για την ποιότητα των συστατικών τους, cruelty free (γιατί αγαπάμε τα ζώα), να μην περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, και να μην βλάπτουν το περιβάλλον!

 Αντιηλιακή προστασία 
 Το πιο απαραίτητο προϊόν του καλοκαιριού είναι σίγουρα το αντιηλιακό. Ένα φυσικό αντιηλιακό με SPF τουλάχιστον 30 (ο SPF δεν παίζει ρόλο στο πόσο θα μαυρίσεις, οπότε μην κάνεις έκπτωση στην αντιηλιακή σου προστασία), βιοδιασπώμενο, και με συστατικά που δεν είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό σου αλλά και για το θαλάσσιο οικοσύστημα είναι το ιδανικό!
Πρόταση: Φέτος επέλεξα το δικό μου από την αντιηλιακή σειρά της Alba Botanica και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Review/Kριτική: Alba Botanica Hawaiian Sunscreen SPF 30.

Προσωπική υγιεινή  
  Ένα πολυχρηστικό προϊόν προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας (κατάλληλο για σώμα, πρόσωπο και μαλλιά), με υψηλής ποιότητας συστατικά είναι η καλύτερη επιλογή.
Πρόταση: Τα υγρά σαπούνια Dr Bronner's είναι η ιδανική επιλογή. Είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια, ακόμη και για τα παιδιά. Θα τα βρεις εύκολα σε πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων και στα καλύτερα ελληνικά e-shop σε μια μεγάλη ποικιλία αρωμάτων για να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει.

Αποσμητικό
Τα λόγια είναι περιττά! Φρόντισε όμως το αποσμητικό σου να είναι deodorant και όχι antiperspirant.

 
Lip balm
Τα χείλη σου χρειάζονται και αυτά την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία και ενυδάτωση. Ένα lip balm με SPF και λίγο χρώμα είναι το ιδανικό για να είναι προστατευμένα από τον ήλιο και ενυδατωμένα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Φυτικό έλαιο
Ένα φυτικό έλαιο με τις ευεργετικές του ιδιότητες (ενυδατικές, αναπλαστικές, αντιγηραντικές χάρη πολύτιμα συστατικά που περιέχει) είναι ιδανικό για την φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με πάρα πολλούς τρόπους! Θα δεις στη συνέχεια πώς!
Πρόταση: Το έλαιο καρύδας ή jojoba είναι ιδανικό. Φρόντισε όμως αυτό που θα επιλέξεις να είναι πιστοποιημένα βιολογικό και cruelty free. Μην συμβιβαστείς με τίποτε λιγότερο. Έχει διαφορά στην ποιότητα και στο αποτέλεσμα.

Τζελ Αλόης
 Τι να πρωτοπείς για τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης! Ανακουφίζει από τα ηλιακά εγκαύματα και αναπλάθει τους ιστούς του δέρματος, ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα και τα μαλλιά και τόσα άλλα!
Τι να προσέξεις: Φρόντισε να προμηθευτείς ένα καθαρό τζελ αλόης και όχι κάποιον προϊόν με αλόη! Και επειδή όλα τα τζελ αλόης δεν είναι ίδια, γιατί πολλά περιέχουν και άλλες (επικίνδυνες πολλές φορές χημικές προσμείξεις, διάλεξε ένα πιστοποιημένο προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε αλόη χωρίς άλλα περιττά συστατικά. Αν είναι και με πιστοποίηση cruelty free θα είναι το ιδανικότερο.

Ροδόνερο
Το πιο διάσημο ανθόνερο! Οι πολλές ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία και την φροντίδα της επιδερμίδας, αλλά και των μαλλιών θα σου χρειαστούν πολλές φορές για να έχεις υγιές δέρμα και όμορφα μαλλιά, ακόμη και στις διακοπές σου. 
Τι να προσέξεις: Φρόντισε να προμηθευτείς ένα καθαρό βιολογικό ροδόνερο και όχι κάποιο συνθετικό προϊόν με χημικές προσμείξεις και τεχνητό άρωμα! 

Αιθέρια έλαια 
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ίσως το πιο χρήσιμο και πολυχρηστικό αιθέριο έλαιο στη διάρκεια του καλοκαιρού και των καλοκαιρινών διακοπών. Αν προμηθευτείς και ένα αιθέριο έλαιο tea tree και ένα τρίτο αιθέριο έλαιο με ιδιαίτερο άρωμα (γιασεμί, σανδαλόξυλο, ιλάγκ ιλάγκ) θα έχεις το απόλυτο καλοκαιρινό νεσεσέρ.  
Τι να προσέξεις: Φρόντισε να είναι ένα καθαρό βιολογικό αιθέριο έλαιο, και όχι κάποιο συνθετικό προϊόν. Τα αιθέρια έλαια δεν τα χρησιμοποιούμε μόνο για το άρωμά τους αλλά και για τις πολλές ευεργετικές ιδιότητές τους. Και αυτές τις διαθέτουν μόνο τα πραγματικά αιθέρια έλαια, και όχι τα συνθετικά.

Μακιγιάζ
Η καθαρή, υγιής και ενυδατωμένη sun kissed επιδερμίδα είναι το ομορφότερο καλοκαιρινό μακιγιάζ. 
Αν παρόλα αυτά θέλεις να τονίσεις ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά σου, στην αγορά κυκλοφορούν κατάλληλα πολυχρηστικά προϊόντα που θα σου «λύσουν» τα χέρια και δεν θα βαρύνεις το νεσεσέρ σου με πολλά καλλυντικά. 
Διάλεξε ένα με μια καλοκαιρινή απόχρωση που να ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου και άπλωσέ το στα χείλη ως κραγιόν, στα ζυγωματικά ως απαλό ρουζ, και στα βλέφαρα ως απαλή κρεμώδη σκιά. Άλλωστε, το μονοχρωματικό μακιγιάζ (monochromatic makeup) είναι το νέο trend και προτείνεται από τους πιο διάσημους makeup artist.
Πρόταση: Αν δεν μπορέσεις να βρεις ένα τέτοιο προϊόν, διάλεξε ένα κραγιόν με φυσικά συστατικά, για να μην ερεθίσει τα μάτια σου και το δέρμα σου.

Πώς θα τα χρησιμοποιήσεις  - Ιδέες και απλές συνταγές
  •  Ενυδάτωση. Λίγες σταγόνες φυτικού ελαίου αναμεμειγμένο με λίγο τζελ αλόης θα ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα σε πρόσωπο, σώμα και μάτια. Επίσης αντικαθιστούν ιδανικά την κρέμα ημέρας και νύχτας, την κρέμα ματιών και τη λοσιόν σώματος. Το ίδιο και το ροδόνερο, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πριν την εφαρμογή του ελαίου και της αλόης.
  • Αfter sun. Το ίδιο μείγμα ενυδάτωσης και θρέψης (φυτικό έλαιο, τζελ αλόης και ροδόνερο) αποτελεί και την ιδανικότερη after sun φροντίδα για όλο το σώμα και το πρόσωπο. 
  • Ηλιακά εγκαύματα. Αν σε πήρε λίγο ο ήλιος και κάηκες ή κοκκίνισε το δέρμα σου, το ροδόνερο και το τζελ αλόης θα το βοηθήσουν να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα του εγκαύματος: η φλεγμονή και η ερυθρότητα θα υποχωρήσουν, ενώ θα συμβάλλουν και στην ανάπλαση των ιστών του δέρματος. 
  • Conditioner /Μαλακτικό/Μάσκα μαλλιών. Λίγες σταγόνες φυτικό έλαιο με λίγο τζελ αλόης σε υγρά ή νωπά μαλλιά θα τα αφήσει ενυδατωμένα, απαλά και λαμπερά. Ή μπορείς να αναμείξεις λίγο φυτικό έλαιο με το υγρό σαπούνι κατά το λούσιμο. Επίσης, μπορείς να ψεκάσεις λίγο ροδόνερο στα μαλλιά σου για να τα
    αρωματίσεις, να τα ενυδατώσεις και να τους δώσεις λάμψη. Τέλος, μπορείς πριν το λούσιμο να απλώσεις στα μαλλιά σου, και ιδιαίτερα στις άκρες, λάδι καρύδας σαν μάσκα βαθιάς θρέψης. Άφησέ το στα μαλλιά για αρκετή ώρα, πριν τα λούσεις. Τα μαλλιά σου θα σε ευγνωμονούν. 
  • Ντεμακιγιάζ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το φυτικό έλαιο για να αφαιρέσεις
    πολύ εύκολα το μακιγιάζ (αν συνηθίζεις κάτι τέτοιο ακόμη και το καλοκαίρι ή στις διακοπές σου). Ρίξε μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σου και με απαλές κινήσεις άπλωσέ το στην περιοχή των ματιών και του προσώπου κάνοντας απαλό μασάζ. Θα δεις ότι το
    makeup, ακόμη και η αδιάβροχη μάσκαρα, θα αρχίσουν να λιώνουν. Εύκολα μετά μπορείς να απομακρύνεις τα υπολείμματα με έναν υγρό πανάκι ή ένα υγρό κομμάτι βαμβάκι, ή απλά να ξεπλύνεις το πρόσωπό σου με νερό και λίγο υγρό σαπούνι.
  • Τονωτική λοσιόν. Λίγο ροδόνερο σε ένα βαμβάκι είναι η καλύτερη τονωτική λοσιόν μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου.
  • Άρωμα/Αρωματική λοσιόν. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου
    αιθέριο έλαιο (ιλάγκ ιλάγκ, σανδαλόξυλο, γιασεμί, λεβάντα κλπ) σε λίγο φυτικό λάδι έχεις την καλύτερη αρωματική λοσιόν.
  • Mist. Σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι πρόσθεσε λίγο ροδόνερο, λίγες σταγόνες φυτικό έλαιο και λίγο τζελ αλόης. Κούνησε το περιεχόμενο για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Και είναι έτοιμο! Ψέκασε το πρόσωπό σου, ακόμη και πάνω από το make up, τα μαλλιά και το σώμα. Δροσίζει, ανακουφίζει από τους ερεθισμούς, ενυδατώνει, θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα.
  • Μακιγιάζ. Για να τονίσεις τις βλεφαρίδες σου μπορείς να τις περάσεις με μία σταγόνα φυτικού ελαίου, χωρίς να χρειαστεί να βάλεις μάσκαρα! Παράλληλα, το έλαιο θα τις θρέψει και θα τις ενδυναμώνει.
  • Φροντίδα πελμάτων. Λίγο φυτικό έλαιο μόνο του ή με λίγο τζελ αλόης θα διατηρήσει τα πέλματά σου λεία, απαλά και μαλακά.
  • Μύκητες ποδιών. Λίγο τζελ αλόης και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο tea trea προστατεύουν και καταπολεμούν τους μύκητες των ποδιών (από τις δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η άμμος της παραλίας ή η πισίνα!).
  • Εντομοαπωθητικό/Αντικουνουπικό. Προσθέτοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε μια κουταλιά φυτικό έλαιο έχεις ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό.
  • Τσιμπήματα εντόμων. Άπλωσε λίγο ροδόνερο και τζελ αλόης στην περιοχή και αμέσως η φαγούρα και ο ερεθισμός θα υποχωρήσουν.
  • Αποτρίχωση. Λίγο ροδόνερο και τζελ αλόης στην περιοχή απαλύνει από τον ερεθισμό που προκαλείται συνήθως στο δέρμα μετά την αποτρίχωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου