Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Review/Κριτική: Alba Botanica Hawaiian Suscreen, SPF 30

Καθώς πλησίαζε το καλοκαίρι, έψαχνα να βρω το αντιηλιακό που θα αγοράσω φέτος. Προϋπόθεση φυσικά ήταν να είναι από εταιρία πιστοποιημένη cruelty free και να περιέχει ποιοτικά συστατικά στη σύνθεσή του. 

Με χαρά ανακάλυψα ότι στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν προϊόντα της Alba Botanica, εταιρίας γνωστής εδώ και χρόνια στο εξωτερικό ως πιστοποιημένη cruelty free, η οποία δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των συστατικών που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της και με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ό,τι καλύτερο δηλαδή! 

Δεν έχασα, λοιπόν, την ευκαιρία και αγόρασα το Alba Botanica Hawaiian Sunscreen, Aloe Vera, SPF 30. (Η αντιηλιακή σειρά της εταιρίας περιέχει πολλά προϊόντα.)

Στη συσκευασία του διαβάζω ότι:
  • Είναι ανθεκτικό στο νερό για 80 λεπτά.
  • Παρέχει broad spectrum προστασία (δηλαδή, προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας, UVA και UVB).
  • Το συνιστά το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος των ΗΠΑ (Skin Cancer Foundation).
  • Είναι βιοδιασπώμενο και ΔΕΝ περιέχει συστατικά που μολύνουν τις θάλασσες και καταστρέφουν τους θαλάσσιους οργανισμούς, όπως τα κοράλλια (coral reef safe). Πολύ σημαντικό! Είναι μια καινούρια παράμετρος που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, αν θέλουμε να απολαμβάνουμε για πολλά ακόμη χρόνια τις θάλασσες εμείς και οι επόμενες γενιές.
  • Στα συστατικά του ΔΕΝ περιέχει oxybenzone, octinoxate, PABA, nano-sunscreens,
    βιταμίνη Α, συνθετικά αρώματα, parabens, τεχνητά χρώματα, φθαλικές ενώσεις και βλαβερά sulfates. Συστατικά δηλαδή που είναι πολύ επικίνδυνα για το δέρμα και τον οργανισμό γενικότερα.
  • Αντίθετα, περιέχει πιο ήπια αντιηλιακά χημικά φίλτρα, ενώ στα υπόλοιπα συστατικά του περιέχει, μεταξύ των άλλων, πιστοποιημένα organic συστατικά, όπως χυμός φύλλων αλόης και εκχυλίσματα ανανά, καμέλιας, παπάγιας, ιβίσκου, μάγκο και πασιφλόρας.
  • Φυσικά είναι πιστοποιημένο cruelty free, από τον πολύ αξιόπιστο οργανισμό που μάχεται κατά των πειραμάτων στα ζώα, τον Cruelty Free International. Θα δεις και το χαρακτηριστικό logo με το λαγουδάκι (Leaping Bunny) στην συσκευασία του.
  • Λάτρεψα το moto στην πίσω πλευρά της συσκευασίας: Educating girls changes the world! (Γιατί τα ενημερωμένα κορίτσια αλλάζουν τον κόσμο!)

Ύστερα από αρκετές δοκιμές, έχω να πω ότι είμαι ενθουσιασμένη!
  • Έχει φανταστικό άρωμα. 
  • Η υφή του είναι αρκετά πιο πυκνή από τα περισσότερα αντιηλιακά, αλλά απλώνεται πανεύκολα, χωρίς να αφήνει άσπρα σημάδια, ούτε λιπαρότητα. Καθόλου! Απορροφάται αμέσως, αφήνοντας το δέρμα ιδιαίτερα απαλό και με πολύ ωραία αίσθηση: χωρίς "λαδίλα", χωρίς να "κολλά το σύμπαν"...
  • Και το σημαντικότερο: Αποτελεσματικό! Ενώ πήγαινα για μπάνιο καταμεσήμερο (απαράδεκτη, το ξέρω!), στο τέλος της ημέρας δεν είχα κανένα πρόβλημα: ούτε κοκκινίλες, ούτε τσούξιμο, ούτε πόνο, ούτε φαγούρα, τίποτε. 
  • Αν και θεωρητικά είναι αντιηλιακό σώματος, το χρησιμοποίησα και στο πρόσωπο χωρίς κανένα πρόβλημα! Απορροφήθηκε πλήρως, χωρίς να αφήσει καθόλου λιπαρότητα, σε σημείο που σκέφτομαι ότι θα ήταν και κατάλληλο ακόμη και για κάτω από το foundation!
Το μόνο του "μειονέκτημα" (αν μπορείς να το πεις έτσι) είναι η σχετικά μικρή συσκευασία του σε σχέση με την τιμή του, συγκριτικά με άλλα αντιηλιακά που κυκλοφορούν στην αγορά. Όμως αυτό το θέμα "σηκώνει" μεγάλη συζήτηση

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι value for money (τα αξίζει τα λεφτά του δηλαδή), γιατί επιλέγω να χρησιμοποιώ πιστοποιημένα cruelty free προϊόντα με υψηλής ποιότητας συστατικά στη σύνθεσή τους, τα οποία δεν θα είναι επικίνδυνα ούτε για τον οργανισμό μου αλλά ούτε και για το περιβάλλον.

Έχει ήδη καταχωρηθεί στα αγαπημένα μου.

"Με κάθε προϊόν που επιλέγεις να αγοράσεις, 
επιλέγεις το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου".

Μην ξεχάσεις να κάνεις Like στη σελίδα μας στο Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου